Geschiedenis Hoveniersbedrijf Klomp

Hoveniersbedrijf Klomp


Tuinontwerp & Advies
Aanleg
Onderhoud
Grondverzet
Snoeiwerkzaamheden
Vijvers
Beplanting

 

Sinds 2004 ben ik, Mark Klomp, gestart met Hoveniersbedrijf Klomp. Na een aantal maanden begon het werk goed te lopen en verspreide de naam Klomp zich door de regio.

Met een Opel kadet met veel te grote aanhanger, vertrok ik 's morgens richting een nieuwe klus. Na een half jaar werken kon ik de Opel gelukkig inruilen voor een echte bus. Iets meer ruimte, zodat de bezem en de hark niet meer tegen de voorruit tikte.

Nadat de eerste tevreden klanten hun positieve verhalen rondvertelde op verjaardagen, begon het echt goed te draaien. De mondelinge reclame is de beste reclame en ik kwam steeds vaker bij nieuwe klanten op de koffie. Het is leuk als je bij mensen aan het werk bent en vervolgens mag je bij hun nicht aan het werk en later bij haar ouders en daar vervolgens weer de buren van.

Ondertussen kwamen er steeds meer tuinen met de Klomp-look bij. De tuinen die aangelegd waren moeten gesnoeid worden. Hierdoor komt er ook steeds meer snoeiwerk. Het onderhoud van tuinen begint ook meer vorm te krijgen.

Vanaf het begin heb ik altijd zelf de tuinen ontworpen en getekend, het maakt niet uit wat het moet worden, samen komen we altijd tot de ideale tuin.

In de loop der jaren is het mooi om te zien dat de klantenkring elk jaar groter wordt en dat ook de klanten van het eerste uur nog steeds hun tuin aan je toevertrouwen.

Sinds de 'recessie' is het weer meer back to basic in de tuinen. Veel gebruik van oude materialen en een drastische snoeibeurt kan vaak al wonderen doen. Het hoeft niet altijd veel te kosten om een mooie tuin te hebben. Mijn taak is om van uw tuin een droomtuin te maken en daar gaat het om.

Want als u geniet is mijn missie geslaagd!

Terug


Met Opel kadet op pad!


Klomp-look


Bestrating